Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Partnership UWV en Feyenoord in Jobscorer 2014

UWV en de Stichting Feyenoord Foundation, waarin alle maatschappelijke projecten van voetbalclub Feyenoord zijn ondergebracht, werken sinds 2012 samen in het innovatieve project Jobscorer. Doelstelling van dit project is om een doorlopende groep van 11 Wajongers (jongens en meisjes) te motiveren en hen vervolgens duurzaam te plaatsen op de arbeidsmarkt. De Feyenoord Foundation biedt daarbij re-integratiebegeleiding. De samenwerking is verlengd tot 1 april 2015. In de eerste 8 maanden van 2014 zijn weer 11 nieuwe kandidaten gestart.

De resultaten tot nu toe wijzen op een significant hogere uitstroom naar werk van Wajongers dan bij reguliere dienstverlening. Van de 5 kandidaten die gedurende de 8 maanden van 2014 uitstroomden hebben er 3 het werk hervat, van wie 2 duurzaam. Het uitstroompercentage tot nu toe ligt met 60% ligt boven verwachting.

Met de invoering van de Participatiewet worden gemeenten vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor nieuwe jonggehandicapten met arbeidsvermogen. In verband hiermee zijn gesprekken gestart tussen de partners en de gemeente Rotterdam om de dienstverlening van Jobscorer te waarborgen voor kandidaten die onder het uitvoeringsregime van de gemeente Rotterdam zullen vallen.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Taskforce Wajong Werkt 2014

Het programma Wajong Werkt wil het werkgevers gemakkelijk maken om een Wajonger te vinden, aan te nemen en in dienst te houden. Nu heeft slechts een kleine 5% van de bedrijven een Wajonger in dienst, terwijl 40% aangeeft dit te overwegen.

Lees verder