Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Er zijn 6 artikelen gevonden die voldoen aan uw selectie

Te veel resultaten? Verfijn uw resultaten door meerdere trefwoorden te combineren

Werken aan integriteit 2014

In de eerste 8 maanden van 2014 ontvingen we 109 meldingen van mogelijke schendingen van de integriteit. In deze periode zijn 54 onderzoeken gestart en werden 56 zaken volledig afgesloten.

Fraudes met medische diagnoses

Vanwege mogelijk georganiseerde fraude en vervalste diagnoses heeft UWV 131 toegekende arbeidsongeschiktheidsuitkeringen herbeoordeeld. Eind 2013 waren 80 uitkeringen beëindigd.

Valse verklaringen door psychiaters

In 2011 is geconstateerd dat op basis van valse verklaringen van psychiaters ten onrechte arbeidsongeschiktheidsuitkeringen zijn toegekend. In dit herbeoordelingproject van 2011 lopen nu nog steeds beroepszaken en zaken bij de Centrale Raad van Beroep.

Fraudeonderzoeken bij jobcoachbedrijven

UWV werkt samen met ruim 380 erkende jobcoachbedrijven. Op basis van ontvangen meldingen zijn ook dit jaar weer onderzoeken ingesteld naar mogelijk frauderende jobcoachbedrijven.

Werken aan integriteit

In de eerste 8 maanden van 2013 ontvingen we 133 meldingen van mogelijke schendingen van de integriteit. In deze periode zijn 79 onderzoeken gestart en werden 76 zaken afgesloten.

Verder bevorderen integriteit

In 2013 is de interne organisatiebrede communicatiecampagne ‘Samen bewust integer’ voortgezet. Het integriteitsdashboard is verder verbeterd.