Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Slotervaartziekenhuis

In een project met het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis en de Universiteit Maastricht hebben we de afgelopen jaren onderzocht hoe door aanpassing van werkprocessen in de zorg meer eenvoudige functies voor Wajongers kunnen ontstaan. De Universiteit Maastricht zorgde voor de wetenschappelijke begeleiding, arbeidsanalisten van UWV brachten in het hele ziekenhuis de bestaande bedrijfsprocessen in kaart.

Sinds 2010 zijn er in het Slotervaartziekenhuis 7 lesgroepen met in totaal 67 jongeren begonnen aan de opleiding tot zorgassistent of facilitair assistent. Van de 60 jongeren die uit het leerwerktraject zijn uitgestroomd, hebben er 42 hun diploma behaald. Dat betekent een slagingspercentage van 70, waar bij vergelijkbare opleidingen in het reguliere mbo-onderwijs gemiddeld 60% slaagt. De anderen zijn tijdens het traject uitgevallen, doorgaans vanwege medische complicaties of aanzienlijke problemen in hun priv├ęsituatie. Een mobiliteitsteam gaat opgeleide Wajongers begeleiden naar een nieuwe baan bij een andere werkgever.

Tijdens het project werd de dagelijkse begeleiding van de jongeren op de werkvloer verzorgd door een directe collega en/of leidinggevende. Daarnaast waren er praktijkopleiders die ook de link vormden tussen de opleiders van het ROC van Amsterdam, de leerling en zijn werkbegeleiders. Het Slotervaartziekenhuis heeft besloten deze infrastructuur in stand te houden en voortaan in te zetten als een reguliere bedrijfsopleiding voor jongeren met een arbeidsbeperking en weinig vooropleiding. De samenwerking tussen het Slotervaartziekenhuis en UWV is inmiddels uitgebreid met de gemeente Amsterdam.

In oktober startte een nieuwe lesgroep waaraan naast klanten van UWV (Wajongers) ook voor het eerst klanten van de gemeente (WWB, Jongerenloket) deelnemen. Zij worden opgeleid voor een assistent-functie buiten het ziekenhuis, in zorginstellingen en facilitaire onderdelen van bedrijven in Amsterdam. Er is veel belangstelling voor het Slotervaartproject vanuit andere ziekenhuizen in het hele land, en ook vanuit verzorgings- en verpleeginstellingen.

Eind 2013 is voor 5 Wajongers in het Slotervaartziekenhuis de arbeidsovereenkomst verlengd. Dit ondanks het besluit van het ziekenhuis om tot nader order geen vacatures meer te vervullen en tijdelijke aanstellingen niet te verlengen. Van 5 andere Wajongers is de arbeidsovereenkomst niet verlengd. Het Mobiliteitsteam Slotervaart, een samenwerking tussen UWV en gemeente Amsterdam, begeleidt deze jongeren op weg naar een andere baan.

In het Slotervaartziekenhuis werken nog 20 Wajongers, van wie er 8 in opleiding zijn. De ambities ten aanzien van het aantal Wajongers dat in de formatie kan worden opgenomen, zal moeten worden bijgesteld. Het ziekenhuis zal zich wel onverminderd blijven inzetten om de bedrijfsopleiding voor jongeren met een arbeidshandicap en weinig opleiding te continueren, in samenwerking met UWV en de gemeente Amsterdam.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen