Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Gebruik Werkmap

Als gevolg van de bezuinigingen stapt UWV versneld over op digitale dienstverlening. Iedereen die zich bij UWV inschrijft als werkzoekende krijgt een persoonlijke, met DigiD beveiligde Werkmap op werk.nl. De Werkmap biedt werkzoekenden de mogelijkheid om snel en gemakkelijk contact te onderhouden met een adviseur Werk. Werkzoekenden moeten zich verantwoorden over sollicitaties. We willen dat ze dat zo snel mogelijk via de Werkmap doen. In de Werkmap staan de resultaten van sollicitatieactiviteiten overzichtelijk bij elkaar, zodat de werkzoekende zijn adviseur Werk eenvoudig kan informeren. Documenten, bijvoorbeeld een persoonlijk cv, kunnen met de adviseur Werk worden gedeeld. Daarnaast kan de werkzoekende via de Werkmap op elk moment van de dag contact leggen met een adviseur Werk. De adviseur Werk kan op zijn beurt via de Werkmap de sollicitatieactiviteiten van de klant controleren.

UWV stimuleert het gebruik van de Werkmap voor alle WW’ers. 66% van de WW’ers bezoekt de Werkmap regelmatig; samen doen zij dat circa 2 miljoen keer per maand. 84% heeft gedurende de WW-periode minimaal 1 keer gebruikgemaakt van de Werkmap.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Overtredingen inspanningsplicht

Overtredingen inspanningsplicht

Uitkeringsgerechtigden met arbeidscapaciteit zijn verplicht zich voldoende in te spannen om werk te vinden. De tabel toont het aantal overtredingen van de inspanningsplicht en de aantallen opgelegde maatregelen in 2013.

Lees verder