Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Pilot Breinwerk (verbeteren verzuimbegeleiding zieke vangnetters met psychische klachten)

In 2013 hebben we in Hengelo de pilot Breinwerk ontwikkeld. Doel is een betere kwaliteit van de verzuimbegeleiding van zieke vangnetters met psychische klachten. De Breinwerk-werkwijze wordt gekenmerkt door snelle activering van de vangnetters, het bieden van structuur, snelle re-integratie en waar nodig de inzet van een werkervaringplek en beweegprogramma’s. Hierbij is de re-integratiebegeleider of de arbeidsdeskundige leidend en heeft de verzekeringsarts een expertrol. De zieke vangnetter ontvangt snel (binnen enkele dagen) een oproep voor het spreekuur bij de re-integratiebegeleider, vervolgens neemt de re-integratiebegeleider of arbeidsdeskundige iedere 3 weken telefonisch contact op. Daarnaast worden de vangnetters voor interventies doorverwezen naar een externe zorgaanbieder en/of naar een organisatie die gespecialiseerd is in het vinden van werk. Hiervoor zijn contracten met re-integratiebedrijven afgesloten.

Januari 2014 zijn we in Hengelo, Den Bosch en Rotterdam gestart met de pilot, in combinatie met een studie naar het effect van deze werkwijze. De studie duurt een jaar. In Den Bosch en Rotterdam is de instroom inmiddels afgerond, in Hengelo verwachten we dat dit halverwege het jaar het geval zal zijn.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Ga naar