Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Fraudes met medische diagnoses 2014

Onderzoek door het Openbaar Ministerie heeft begin 2012 een zaak aan het licht gebracht rond mogelijk georganiseerde fraude en vervalste diagnoses. In dit kader heeft UWV in 131 gevallen de toegekende arbeidsongeschiktheidsuitkeringen herbeoordeeld. In de meeste gevallen hebben we psychiatrische expertise gevraagd. Daarnaast hebben we een aantal keren een diagnostische opname van 5 werkdagen ingezet om tot een sluitende diagnose te komen en op basis daarvan de belastbaarheid te kunnen vaststellen. In een aantal gevallen werd de uitkering geschorst, omdat de klant weigerde mee te werken aan onderzoek.

Het Openbaar Ministerie en de Inspectie SZW hebben UWV gevraagd om nog een aanvullende lijst met 15 dossiers te beoordelen. 12 van de 15 dossiers zijn afgerond. Hiervan zijn 5 uitkeringen beëindigd, 1 uitkering verlaagd en 6 uitkeringen bleven ongewijzigd.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen