Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

TOP600 project 2014

UWV werkt sinds 2013 intensief samen met de gemeente Amsterdam bij de aanpak van criminele jongeren in het project 'TOP 600'. Amsterdam heeft hiertoe een lijst van de 600 meest risicovolle jongeren samengesteld. Gebleken is dat ongeveer 10 procent van deze jongeren een Wajonguitkering van UWV ontvangt. De gemeente heeft de samenwerking met UWV gezocht om deze groep Wajongers gezamenlijk en intensiever te begeleiden en te monitoren. Reguliere dienstverlening bleek niet toereikend.

UWV heeft voor elke Wajonger uit deze doelgroep de samenwerking opgezocht met de regiehouder van de TOP600 en is gesprekken aangegaan met de gehele groep Wajongers. Met de jongeren worden afspraken gemaakt over re-integratie en wordt een intensief traject richting werk aangegaan. Van succes in de vorm van concreet werk is nog niet echt sprake, daarvoor is het nog te vroeg. Inmiddels zijn wel ongeveer 30 Wajongers bezig met een traject richting werk, in de vorm van sociale activering of een re-integratietraject.

Alle betrokken partijen vinden de aanpak succesvol. De Wajongers zijn in beeld en worden actief begeleid en vooral ook gemonitord door 2 speciaal hiermee belaste arbeidsdeskundigen van UWV. De hechte samenwerking en de doorlopende afstemming met de regiehouders van het project zijn van wezenlijk belang. UWV geldt inmiddels als volwaardige samenwerkingspartner binnen het project.

Andere gemeenten hebben inmiddels belangstelling getoond voor de in Amsterdam ontwikkelde werkwijze. Zo start binnenkort een vergelijkbare samenwerking in Rotterdam en Gouda en worden er gesprekken gevoerd met Den Haag en Ede.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen