Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Interne jobcoach 2014

Sinds 1 januari 2014 zijn de nieuwe Beleidsregels onderzoek interne jobcoach van kracht. Het betreft een tijdelijke voortzetting van het onderzoek interne jobcoach tot 1 januari 2015. In het kader van dit onderzoek kan een werkgever, wanneer een werknemer met een ziekte of gebrek begeleiding nodig heeft op zijn werk, subsidie krijgen om zelf de voorziening interne jobcoach te regelen. Hierbij bepaalt de werkgever of hij jobcoaching in eigen beheer uitvoert, de begeleiding uitbesteedt aan een externe jobcoachorganisatie of kiest voor een combinatie van beide mogelijkheden. De subsidiebedragen die met de interne jobcoaching zijn gemoeid, liggen lager dan bij een externe jobcoach.

Werkgevers die al aan het onderzoek deelnamen, kunnen ook in 2014 nieuwe aanvragen indienen. Werkgevers die nog niet aan het onderzoek deelnemen, kunnen uiterlijk op 31 december 2014 een aanvraag indienen. UWV verstrekt tot uiterlijk 31 december 2014 subsidie. Indien het subsidieplafond van € 4,3 miljoen eerder dan 31 december 2014 is bereikt, stopt de subsidieverlening op dat moment. Met SZW zijn intussen gesprekken gestart over een definitieve regeling per 1 januari 2015. In de eerste 4 maanden van 2014 dienden 48 nieuwe werkgevers een subsidieaanvraag in voor in totaal 108 werknemers, van 32 werkgevers is de aanvraag gehonoreerd.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen