Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Dutch Career Cup 2014

De Dutch Career Cup (DCC) is een landelijk voetbal/re-integratieprogramma voor werkzoekende Wajongers. Initiatiefnemers zijn Stichting Life Goals, UWV en USG Restart. Doelstelling is om samen met 22 clubs uit het Betaald Voetbal en het amateurvoetbal honderden Wajongers via het voetbal naar een baan te begeleiden. De looptijd van een re-integratietraject is 1 jaar. De eerste 6 maanden staan vooral in het teken van de sport, in de tweede helft van het jaar ligt de focus op het krijgen van een betaalde baan.

In de eerste 4 maanden van 2014 zijn in totaal 199 plaatsingen gerealiseerd. Het convenant is verlengd tot 1 mei 2015.

Gemeenten hebben steeds meer belangstelling voor een aanpak waarbij sport als middel wordt ingezet. De gemeenten Nijmegen, Eindhoven en Arnhem doen al mee aan de DCC. Met het oog op een vervolg van DCC via gemeenten wordt gekeken naar verbreding van de sportactiviteiten (andere sporten) en van de doelgroep (dagbesteding). Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan activiteiten ten behoeve van club en/of wijk, naast de sportactiviteiten. De maatschappelijk sportcoach zou hierbij een belangrijke kunnen vervullen.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Aantal werkende Wajongers 2014

Aantal werkende Wajongers 2014

Ondanks de slechte economische situatie zijn we erin geslaagd om in de eerste 4 maanden van 2014 voor 2.400 Wajongers een baan te vinden. De tabel toont de ontwikkeling hierin.

Lees verder