Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Techniekpact 2014

Op 13 mei 2013 hebben kabinet, werkgevers, onderwijs, werknemersorganisaties en UWV het Techniekpact 2020 ondertekend. Het pact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terugdringen. Doel is om in 2020 in totaal 90.000 mensen extra in de techniek aan het werk te hebben. Daar wordt volgens 3 lijnen naartoe gewerkt: kiezen voor techniek, leren voor techniek, werken in de techniek. Voor UWV biedt het Techniekpact kansen voor zij-instromers uit de WW.

Het Techniekpact en de eind vorig jaar afgesloten cao Metaal en Techniek en cao Metalektro hebben gezorgd voor een nieuwe impuls. In verschillende regio’s is de samenwerking toegenomen. Er vinden gesprekken plaats om in het midden van het land een Servicepunt Techniek tot stand te brengen (Flevoland/Utrecht/Gooi&Vecht en Amersfoort). Binnen de sectorplannen van de partners speelt het actief opzetten van Branche Servicepunten Techniek een belangrijke rol.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Techniekpact moet tekort aan technisch personeel terugdringen

Techniekpact moet tekort aan technisch personeel terugdringen Lees verder