Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Samenwerking met gemeenten 2014

UWV richt zich in steeds meer projecten en activiteiten op de samenwerking met gemeenten, op het gebied van zowel wettelijke taken als aanvullende diensten.

We kunnen gemeenten bijvoorbeeld adviseren over de participatiemogelijkheden van hun klanten. Deze diensten worden tegen kostprijs afgenomen door circa 30 gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. We merken dat gemeenten steeds vaker de samenwerking met ons zoeken om een goede uitvoering van de Participatiewet te kunnen garanderen. We verbeteren in dat kader de interne registratie van de vormen van sociaal-medische dienstverlening die we aan gemeenten beschikbaar stellen. UWV bekijkt steeds op regionaal niveau of het mogelijk is om aan deze vraag te voldoen; de uitvoering van onze wettelijke taken mag niet in het gedrang komen. Deze registratie moet uiterlijk per 1 september gereed zijn.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en UWV hebben een aantal scenario’s verkend voor besparingsmogelijkheden van een landelijke backoffice voor de Wet werk en bijstand (WWB). Momenteel worden de mogelijkheden verder uitgewerkt, wordt de gemeentelijke belangstelling gepolst en worden de voorwaarden geïnventariseerd. Op basis van het verkregen beeld kunnen vervolgstappen worden genomen.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen