Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

DUO aangesloten

Sinds eind maart is de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aangesloten op SUWI-net om gegevens te kunnen raadplegen die door UWV beschikbaar worden gesteld. DUO voert taken uit in het kader van de wet op de Studiefinanciering en vraagt inkomensgegevens op bij de (ex-)student, de ouders en/of de Belastingdienst. Er zijn echter situaties waarin het niet mogelijk of wenselijk is om op deze wijze gegevens op te vragen. In dat geval zal DUO een beroep doen op de gegevens in de polisadministratie.

In eerste instantie krijgt de afdeling Bezwaar en Beroep van DUO inzage in de gegevens met een historie van 5 jaar. Later dit jaar kan ook de afdeling Onderwijsvolger gegevens opvragen, met een historie van 2 jaar. Voor het reguliere proces wil DUO in de nabije toekomst waarschijnlijk ook gegevens uit de polisadministratie gaan gebruiken.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen