Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Sectorplannen 2014

Het kabinet stelt € 600 miljoen beschikbaar voor cofinanciering van sectorplannen om de werkloosheid terug te dringen. Een deel van de middelen is in 2013 ter beschikking gekomen, de rest volgt in 2014 en 2015. Het ministerie van SZW en de sectoren betalen elk de helft. In 2013 zijn in totaal 36 sectorplannen ingediend bij het ministerie van SZW, in de eerste 4 maanden van 2014 zijn 10 ervan goedgekeurd. Tot eind mei kunnen er nog sectorplannen worden ingediend voor de tweede tranche.

Bij de voorbereiding van diverse sectorplannen hebben we informatie op maat geleverd over de arbeidsmarktsituatie in de desbetreffende sector. Het ging bijvoorbeeld om overzichten van het beschikbare aanbod in de sector op landelijk of regionaal niveau, of van kansrijke beroepen. Bij de uitvoering van de sectorplannen zit UWV aan tafel om concrete afspraken te maken over het leveren van kandidaten, het faciliteren van scholing en het inzetten van een aantal ondersteunende regelingen en services. UWV richten zich daarbij vooral op jongeren, ouderen en werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Vooral bij het sectorplan van de uitzendsector zijn in de samenwerking grote stappen gezet. In april zijn er in samenwerking met de uitzendsector 6 speedmeets georganiseerd. Er konden voldoende kandidaten worden uitgenodigd, maar de opkomst viel enigszins tegen. De uitzendorganisaties hebben in deze opstartfase in totaal 94 kandidaten meegenomen.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

UWV en STOOF starten met uitvoering sectorplan uitzendbranche

UWV en STOOF starten met uitvoering sectorplan uitzendbranche Lees verder