Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Preventieve handhaving

We willen voorkomen dat mensen onbedoeld, door onduidelijkheid, de regels overtreden. Daarom leggen we zorgvuldig uit wat die regels zijn, wat we van burgers verlangen, wat zij op hun beurt van ons mogen verwachten en wat het nieuwe boetebeleid inhoudt. Ook in 2014 voeren we in samenwerking met het ministerie van SZW campagne om mensen met recht op een uitkering erop te wijzen dat zij verplichtingen hebben en die moeten nakomen. Daarvoor gebruiken we radiospotjes en banners op internet.

We zetten in toenemende mate online kanalen (waaronder de Werkmap) in om de naleving van plichten te bevorderen.

Met risicoanalyses onderzoeken we welke klanten relatief meer geneigd zijn om de regels te overtreden. Daarbij maken we steeds vaker gebruik van digitale onderzoeksmethoden.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Overtredingen inlichtingenplicht 2014

Overtredingen inlichtingenplicht 2014

Uitkeringsgerechtigden zijn verplicht alle gegevens die van belang zijn voor hun uitkering direct door te geven. De tabel toont de aantallen geconstateerde overtredingen, de opgelegde boetes en het schadebedrag voor 2013.

Lees verder