Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

KCVG 2014

Het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) is in 2005 opgericht om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de verzekeringsgeneeskunde te bevorderen en meer wetenschappelijke onderbouwing aan de verzekeringsgeneeskunde te geven. Het KCVG is een initiatief van UWV, het Academisch Medisch Centrum (AMC) van de Universiteit van Amsterdam en het VU Medisch Centrum (VUmc). Sinds 2010 is ook het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) formeel partner. Er lopen binnen het KCVG tal van onderzoeksprojecten. Verzekeringsartsen kunnen promotieonderzoek doen, begeleid door senior onderzoekers.

In december 2014 zal de vierde verzekeringsarts van UWV bij het KCVG promoveren. Onderwerp van zijn studie is de bijdrage van evidence-based-medicine-strategieën aan de kwaliteit van het handelen van de verzekeringsarts. Bij evidence-based medicine maakt de behandelaar expliciet gebruik van het best beschikbare wetenschappelijk onderzoek. Strategisch zal het KCVG de komende periode met name inzetten op continuering van het onderzoeksprogramma, inzet van kortlopende projecten op veranderende wetgeving (Participatiewet), intensivering van de samenwerking in academische werkplaatsen, onderwijs en valorisatie van kennis.

Het KCVG en het AKC hebben in de eerste maanden van 2014 in meerdere UWV-regio’s gezamenlijk academiseringbijeenkomsten voor arbeidsdeskundigen en verzekeringsgeneeskundigen verzorgd. Daarnaast hebben beide centra sessies verzorgd op de Kennis- en innovatiebeurs SMZ in januari 2014.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen