Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Techniekpact 2014

Op 13 mei 2013 hebben kabinet, werkgevers, onderwijs, werknemersorganisaties en UWV het Techniekpact 2020 ondertekend. Het pact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terugdringen. Doel is om in 2020 in totaal 90.000 mensen extra in de techniek aan het werk te hebben. Daar wordt volgens 3 lijnen naar toegewerkt: kiezen voor techniek, leren voor techniek, werken in de techniek. Voor UWV biedt het Techniekpact kansen voor zijinstromers uit de WW.

Het Techniekpact en de eind vorig jaar afgesloten cao Metaal en Techniek en cao Metalektro hebben gezorgd voor een nieuwe impuls. In verschillende regio’s is de samenwerking toegenomen. Het Opleidings- & Ontwikkelingsfonds Otib (Installatiebranche) werkt aan de oprichting van een Servicepunt Techniek Midden Nederland. Ook loopt er vanuit het Techniekpact een initiatief om in de regio Zuidoost-Brabant een concreet project te starten met werkgevers en UWV om het onderdeel werken en leren in de techniek concrete invulling te geven.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

UWV: techniek biedt beste uitzicht op baan

UWV: techniek biedt beste uitzicht op baan Lees verder