Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Cv’s op werk.nl 2014

Werkzoekenden hebben meer kans om de juiste baan te vinden wanneer zij een juist en volledig cv online hebben gezet. Eind augustus 2014 hadden 278.900 WW’ers met sollicitatieplicht een cv op werk.nl geplaatst. Dat is 75% van het totale aantal WW’ers. De met SZW afgesproken norm is 75%.

Met behulp van een Werkmapbericht attenderen medewerkers van het interventieteam werk.nl de WW’er op een ontbrekend of niet actief cv, en op hiaten in het cv. In de vierde week na inschrijving kijken we ook naar de inhoud (de kwaliteit) van het cv. Klanten krijgen dan een bericht hoe ze door hun cv te verbeteren meer kans maken op de arbeidsmarkt. De gegevens van WW’ers die niet reageren op berichten worden voorgelegd aan de vestigingen. Het team kan deze klanten vervolgens uitnodigen voor een workshop. Na hulp door Team werk.nl is 57% wel in staat de Werkmap te gebruiken en heeft 60% een cv geplaatst op werk.nl.

Bij 3 vestigingen is de zogeheten kwaliteitskaart cv beproefd. Vanaf juni 2014 wordt deze kaart landelijk geïmplementeerd. De kwaliteitskaart cv wordt gebruikt bij het eerste evaluatiegesprek. Deze kaart toont de klant wat er goed is aan zijn cv en wat beter kan. Met dit advies kan de werkzoekende ervoor zorgen dat werkgevers zijn cv beter kunnen vinden en kan hij zelf anders of beter zoeken naar vacatures. De kaart bevat ook kwaliteitsinformatie die gebaseerd is op een vergelijking tussen de werkzoekende en andere, vergelijkbare werkzoekenden. De werkzoekende ziet hoe andere werkzoekenden hun cv hebben ingevuld, welke beroepen vergelijkbare werkzoekenden kiezen, wat werkzoekenden met vergelijkbare werkervaring doen en wat voor vacatures zij vonden die de werkzoekende niet heeft gevonden.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen