Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Werkgeversservicepunten 2014

Op de Werkgeversservicepunten kunnen werkgevers terecht voor informatie, advies en expertise. Om werkgevers en branches professioneel te kunnen ondersteunen en landelijke brancheafspraken goed te kunnen vertalen naar de regio’s, hebben we onze dienstverlening in alle Werkgeversservicepunten branchegericht ingedeeld.

De Werkgeversservicepunten richten zich primair op het vinden van vacatures en het creëren van baanopeningen bij werkgevers en sectoren. Bijzondere aandacht krijgt de dienstverlening aan werkgevers die bijvoorbeeld langdurig werklozen en Wajongers een kans willen geven.

Het Landelijk Werkgeversservicepunt heeft in de eerste 8 maanden van 2014 13 nieuwe landelijke convenanten afgesloten: 7 voor Wajongers, 3 voor 45-plussers en 3 voor meerdere doelgroepen. In de regio’s zijn 133 nieuwe convenanten afgesloten: 53 voor Wajongers (incl. Wajong, WIA/WGA), 22 voor 45-plussers, 4 voor jongeren, 4 voor werkzoekenden die tussen de 3 en 12 maanden werkloos zijn en 50 voor meerdere doelgroepen.

Albert Heijn wil in 2016 2.000 Wajongers in dienst hebben. Dit houdt in dat er in 2014 zo'n 800 Wajongers aangenomen moeten worden en in 2015 nog eens 500. Na de afronding van de pilot in de regio Stedendriehoek zijn er inmiddels in het gehele land mogelijkheden voor Wajongers. Sinds de aanvang van het project is het Wajong-personeelsbestand met 65 toegenomen.

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen

Dienstverlening aan werkgevers met gemeenten 2014

Werkgevers zijn voor zowel UWV als gemeenten een belangrijke partner. Zij zorgen immers voor de nodige banen. We geven samen met het merendeel van de centrumgemeenten invulling aan de dienstverlening voor werkgevers.

Lees verder

Filmpje: Albert Heijn is de Quotumwet voor

Filmpje: Albert Heijn is de Quotumwet voor Lees verder