Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Individuele plaatsing en steun

In april 2012 heeft UWV een convenant afgesloten met GGZ Nederland, met als doel een hogere arbeidsparticipatie te bereiken van mensen met psychische stoornissen. Sinds april 2014 is het mogelijk om de re-integratiemethodiek IPS (Individuele Plaatsing en Steun) in te zetten voor mensen uit deze doelgroep. Dit wordt op tijdelijke basis gefinancierd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, GGZ Nederland, Kenniscentrum Phrenos en UWV.

IPS is een bewezen effectieve re-integratiemethodiek voor mensen met een ernstige psychische aandoening die betaald werk willen verrichten. Het is een intensieve vorm van begeleiding met als uitgangspunt dat arbeidsvaardigheden het beste te leren zijn op de werkplek. Kenmerkend voor de methodiek is dat het onderdeel is van de GGZ-hulp. Klanten worden aangemeld door het multidisciplinair behandelteam van GGZ, de IPS-trajectbegeleider maakt deel uit van dit behandelteam. UWV beoordeelt of de klant een uitkering van UWV ontvangt en in behandeling is in een van de aangesloten GGZ-regio’s. Er zijn overeenkomsten gesloten met GGZ Noord-Holland-Noord (district Noord-Holland-Noord), Lentis (district Noord), GGZ in Geest en Odibaan (district Groot Amsterdam), GGZ‑E en GGZ Breburg (district Midden- en Oost-Brabant).

Pagina opgeslagen in Mijn UWV verslag Voeg deze pagina toe Mijn UWV verslag

Opties: print e-mailen